USAs lasti maha tuntud snaiper

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Kyle
Chris Kyle Foto: SCANPIX

USA  Texases lasti maha Navy Seali eriüksusesse kuulunud tuntud snaiper.

Erathi piirkonnas šerif Tommy Bryant sõnas, et  kahtlusalune, 25-aastane Eddie Ray Routh  lasi 38-aastase snaipri Chris Kyle`i ja veel ühe mehe maha  Rough Creek Lodge lasketiirus, edastab foxnews.com.

Routh põgenes kaubaautoga, mis kuulus ühele ohvritest.

Texase liikluspolitsei kinnitas põgenemist sellise autoga. Tulistamises kahtlustatav noor mees tabati möödunud laupäeval kella kaheksa paiku kohaliku aja järgi.

Chris Kyle oli armeeteenistuses saanud palju autasusid, teiste seas teenete eest viie pronkstähe medali.

Kyle oli armeest juba pensionile jäänud.

US Navy SEAL on USA merejalaväe eriüksus, mis teeb rünnakuid merelt, õhust ja maalt. Lühend SEAL on sõnadest Sea, Air and Land.

SEALi üksustes teenib umbes 2500 professionaalset sõdurit, keda kasutatakse salaoperatsioonides üle maailma. Nende aastane eelarve ulatub mitmetesse miljarditesse dollaritesse.

Al-Qaeda endise juhi Osama bin Ladeni tabamisoperatsiooni korraldas SEAL Team 6, mis on USA eriüksuste seas kõige parem.

Team 6 saab pika lisakoolituse ja -treeningu ning sinna kuuluvad ealt natuke vanemad eliitsõdurid, kui on teistes üksustes.

Chris Kyle avaldas raamatu «American Sniper», milles paljastas, et tappis Iraagis aastatel 1999 – 2009 üle 150 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles