Lõuna-Korea ja USA alustasid ühist mereväeõppust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea mereväelane eelmisel aastal Pohang rannikul toimunud õppusel, mis toimus samuti USAga ühiselt.
Lõuna-Korea mereväelane eelmisel aastal Pohang rannikul toimunud õppusel, mis toimus samuti USAga ühiselt. Foto: SCANPIX

Lõuna-Korea ja USA alustasid täna ühist mereväeõppust, millest võtab osa ka Ühendriikide tuumaallveelaev, teatas Lõuna-Korea kaitseministeerium.

Kolm päeva kestvad ühisõppused toimuvad Jaapani merel Pohangi sadama lähedal ajal, mil olukord Korea poolsaarel on Põhja-Korea oodatava kolmanda tuumakatsetuse tõttu pingestunud.

Kuigi Lõuna-Korea relvajõud rõhutavad, et õppus võeti plaani enne Põhja-Korea ähvardust korraldada uus tuumakatsetus, nähakse tuumaallveelaeva osalemises hoiatust Pyongyangile.

Põhja-Korea riigimeedia teatas eile, et riigijuht Kim Jong-un juhatas kõrgetasemelist sõjaväejuhtude koosolekut ja lubas suurt pööret riigi sõjalises võimsuses.

Ekspertide ja luureallikate arvates näitab Kimi kõne, et Põhja-Korea on lõpetanud ettevalmistused kolmandaks tuumakatsetuseks, millega ta on ähvardanud vastata ÜRO sanktsioonide karmistamisele möödunud aasta detsembrikuise raketikatsetuse järel.

Mitmed Lõuna- Korea vaatlejad on veendunud, et tuumakatsetus viiakse ellu veel enne kuukalendri uue aasta algust 10. veebruaril.

Põhja-Korea on varem teinud kaks tuumakatsetust - 2006. ja 2009. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles