USA börsidel rekord käeulatuses

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börsil.
New Yorgi börsil. Foto: SCANPIX

Maailma tuntuim aktsiaindeks Dow Jonesi tööstuskeskmine lõpetas esimest korda pärast enam kui viieaastast vaheaega ülalpool 14 000 punkti taseme, uue rekordini jääb tõusta veidi üle protsendi.

Reedel kerkis indeks 1,08 protsenti 14 009,71 punktini. Viimati oli Dow Jonesi tööstuskeskmine ülalpool 14 000 taset 17. oktoobril 2007. Indeksi rekordtasemeni 14 164,53 punktini on jäänud vaid 1,1 protsenti.

Jaanuaris kerkis indeks 5,8 protsenti, mis on selle parim jaanuar alates 1994. aastast.

Selle aasta alguses on valitsenud peamiselt ettevaatlikud meeleolud – keskenduti peamiselt võimalikele lõksudele, mis varitseb aeglase majanduskasvu tingimustes, poliitikute suutmatuses probleeme lahendada ja aktsiate hindadest, mis on kerkinud alates 2009. aasta märtsist üle kahe korra.

Viimased paar nädalat ollakse aga optimistlikud. Inflatsioon on mõõdukas, majanduskasv stabiilne, ettevõtete majandustulemused on oodatust paremad, investorid on hoidnud aktsiaturgudest eemale ja raha on odav.

Investeerimisajakiri Barron’s kirjutab, et 15 000 punkti tasemeni jõudmine on võimalik juba sel aastal

Väikeinvestorid, kes osalevad finantsturgudel peamiselt investeerimisfondide kaudu, on kuni viimase ajani eelistanud aktsiatele võlakirju.

«Juhul, kui on tegemist suure liikumisega võlakirjadest aktsiatesse, võib see tähendada, et tegemist on alles esimese sisenemisega,» ütles investeerimisajakirjale Barron’s maaklerfirma Strategas Research Partners investeeringute peastrateeg Jason Trennart. Trennart mõtles välja isegi termini TINA (there is no alternative ehk alternatiivi ei ole), mis põhjustab tulujanuste  investorite liikumist võlakirjaturult aktsiaturgudele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles