Hiina kompartei häälekandja lükkas häkkimissüüdistused tagasi

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New York Timesi toimetus New Yorgis.
New York Timesi toimetus New Yorgis. Foto: SCANPIX

Hiina kommunistliku partei ajaleht People's Daily lükkas täna ümber kuuldused, nagu oleks hiina häkkerid rünnanud möödunud nädalal USA meediaväljaannete kodulehti.

Eelmisel nädalal küberrünnaku alla sattunud  New York Times ja Wall Street Journal sidusid toimunu Pekingiga, Washington Post aga süüdistas otsesõnu hiina häkkereid ründe korraldamises. Hiina valitsus lükkas kõik süüdistused raevukalt tagasi ja täna kordas eitusi ka Hiina kommunistliku partei häälekandja People's Daily .

Hiinakeelse People's Daily esilehe kommentaaris seisis: «Isegi internetist väga vähe aru saavad inimesed mõistavad, et küberrünnakute alguspunktid on peidetavad. IP-aadressid lihtsalt ei sisalda nii palju andmeid, et nende põhjal häkkerite päritolu kindlaks teha.».  

Lisaks kordas ajaleht Pekingi valitsuse seisukohta, et Hiina on samuti häkkimise ohver, sõnades, et detsembris tabasid Hiina veebilehti enim just USA päritoluga küberrünnakud, Hiina aga toona ennatlikult kedagi süüdistama ei asunud. Väljaande ingliskeelsel veebilehel puudus antud kommentaar täielikult.

Eelmisel nädalal teatas New York Times, et häkkerid varastasid ettevõtte salasõnu ja sisenesid 53 töötaja eraarvutisse, eelnevalt oli ajaleht avaldanud loo Hiina peaministri Wen Jiabao perekonna jõukusest.

Mõne julgeolekuanalüütiku sõnul saab rünnakuid tõenäoliselt Pekingi võimudega seostada, teiste hinnangul on aga raske kindlaks teha, kas rünnakut pärinesid Hiinast või kas häkkerid töötasid valitsuse soovil.  

Eelmise aasta USA kongressi aruandes seisis, et aina oskuslikumad Hiina valitsuse toetusega isikud üritavad USA süsteemidesse sisse murda. Aruandes seisis veel, et Hiina on küberruumi kõige ohtlikum element.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles