Hollande kisti Prantsuse konsulaadi intsestiskandaali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bangalore tänavapilt.
Bangalore tänavapilt. Foto: Wikimedia Commons

Oma kolme-aastase tütre vägistamises süüdistatava Prantsuse konsulaarametniku advokaadid kutsusid riigi presidenti Francois Hollande’i juhtumi uurimisse sekkuma.

Täna Hollande’iga kohtuvate advokaatide sõnul on Bangalore’i konsulaadis töötanud Pascal Mazurier oma indialannast naiste kättemaksuplaani ohver, teatas uudisteagentuur AFP.

Maxurier ja tema kaitsjad aktsepteerisid, et Prantsusmaa India õigusemõistmise kulgu mõjutada ei saa, kuid nad loodavad siiski, et Hollande kasutaks oma mõjuvõimu ja nõuaks seda, et Mazurier’l säiliks võimalus oma kolme lapsega suhelda. Kõik kolm last on Prantsusmaa kodanikud, kirjutas Prantsuse päevaleht Libération.

Mazurier rääkis ajalehele, et naine oli ta maha jätnud ja tuli oma süüdistustega välja veidi enne seda, kui mees oli suunatud Lõuna-Aafrika vabariiki Kaplinna konsulaati.  

«Ta andis mulle mõista, et tuleb muga kaasa, kuid siis esitas ta hoopis kaebuse ja kolis välja,» jutustas Mazurier.

Möödunud aasta juunis esitati mehele süüdistus oma tütre vägistamises ja tema vahistamine toimus suure meediatähelepanu saatel. Vahi alt sai ta vabaks oktoobris, kuid ta on sunnitud olnud loovutama oma passi ja oktoobrist tänapäevani koduarestis olema.  

Mazurier sõnas veel, et ta pole kättemaksuhirmu tõttu julgenud oma lastega kohtuda. «Mulle on antud aadress, kuid ma ei saa võtta sinna üksi minemise riski,» sõnas ta.

Mees lisas, et ei oota Hollande’ilt India kohtu otsuse kahtluse alla seadmist. «Prantsuse võimud kohustuvad neutraalseks jääma. Ainus, mis nad teha saavad, on kontrollida, ega mind vanglas väärkoheldud,» sõnas ta.

Ametniku kaitsjate sõnul viitavad selged asjaolud aga sellele, et laste ema võib olla mehe vahistamiseni viinud tõendeid fabritseerinud. Nende sõnul ei olnud lapselt leitud sperma DNA-testide põhjal pärit tema isalt. Lisaks olevat lapse ema andnud võimudele üle aluspesu ja voodiriided, mis tema sõnul kuulusid ta tütrele, kuid millelt eksperdid lapse DNA jälgi ei leidnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles