Kõrgõzstani presidendi kaardiväest pani jooksu 39 sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõrgõzstani sõdur soomukil.
Kõrgõzstani sõdur soomukil. Foto: SCANPIX

Kõrgõzstani presidendi residentsi valvemeeskonnast põgenes 39 ajateenijat, teatas Kõrgõzstani siseministeeriumi pressiteenistus eile.

«Möödunud ööl põgenes siseministeeriumi sõjaväeosast Nr. 702 39 ajateenijat vanuses 18-19 aastat,» teatas pressiteenistus.

Ministeeriumi andmeil panid sõdurid jooksu pühapäeva hilisõhtul kella 22 paiku, kohe pärast öist loendust. 39 ajateenijat pidi asuma vahipostile, kuid jätsid teenistuskoha maha ja põgenesid.

Kõrgõzstani siseministeeriumi pressiteenistus rõhutas, et need ei ole noorsõdurid, vaid pidid sel kevadel demobiliseeruma, seetõttu on arusaamatu nende põgenemise ajend.

Kõrgõzstani pealinnas Biškekis eile oma üksusest deserteerinud 39 sõdurist 35 naasid oma kasarmuisse, vahendas Raadio Vabadus täna. Neli väejooksikut on endiselt kadunud.

Üksuse ülem Bolotbek Bokošev ütles raadiole, et sõdurid panid jooksu, sest ei suutnud pidada vastu sõjaväeteenistuse raskustele. Tema sõnul saavad need, kes päeva jooksul naasevad, vaid distsiplinaar-, mitte kriminaalkaristuse.

Kõrgõzstani sõjaväes on juba ammu olnud probleemiks noorsõdurite kiusamine, mis on varem lõppenud mitme ajateenija surmaga. Kümnete kogenud sõdurite põgenemist ühel päeval peetakse pretsedendituks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles