Türgi kohus mõistis õigeks vägistaja tapnud naise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

43-aastasel türklannal, kes sattus vahi alla oma vägistaja tapmise eest, ei olnud muud valikut kui ründaja tappa, leidis täna Gaziantepi kohus.


Nafiye K.-na identifitseeritud naine pussitas oma vägistaja surnuks väidetavalt pärast seda, kui esitas tema kohta terve rea kaebusi ning palus kaitset nii politseilt kui kohtult, aga tulutult.

Tapetu, Ali Kalkani nimeline mees, oli naist relva ähvardusel korduvalt vägistanud ja ahistanud teda kuude kaupa, järgnedes Nafiye K.-le isegi siis, kui too lahkus Gaziantepist teise linna.

2011. aasta 21. novembril korraldas Nafiye K. Kalkaniga pärast viimase korduvaid telefonikõnesid Gaziantepi bussijaamas kohtumise. Kui Kalkan teda kohtumispaigas taas vägistada üritas, võttis naine välja noa ja pussitas ründaja surnuks.

Seejärel põgenes Nafiye K. sündmuspaigalt, kuid politsei sai ta peagi kätte. Naine jäi vahi alla aastaks, kuni kohus mõistis ta õigeks, leides, et tapmine oli enesekaitse.

Kohus tunnistas, et korduvalt tulutult võimudelt abi palunud naise meeleheidet olukorras, kus ta otsustas, et riik teda tõenäoliselt ei aita, ja pole muud valikut kui Kalkan tappa. «Tuleb tõdeda, et kahtlusalusel polnud enda kindlalt korduma määratud seksuaalse rünnaku eest kaitsmiseks muud valikut,» nentis kohus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles