Ateenas peetakse kohut 42 Kreeta külamehe üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeta maastik.
Kreeta maastik. Foto: Wikipedia

Ateenas algas täna kohtuprotsess ühest Kreeta saare väikelinnast pärit 42 mehe üle, keda süüdistatakse kuritegudes narkokabandusest ja röövimistest kuni mõrvakatseteni välja, kirjutas uudisteagentuur AFP.


Kohtusalused arreteeris Kreeka politsei 2007. aasta novembris mägedes asuvas Zoniana asulas toimunud reidi käigus. Külaelanikke süüdistati kanepi kasvatamises ja müümises, relvade ja lõhkeaine omamises ning buldooserite kasutamises pangaautomaatide röövimiseks.

Mõnele kinnivõetutest on esitatud ka süüdistus mõrvakatses, kuna nad avasid automaatidest tule politseipatrulli vastu, kes tuli külla üht narkokaubitsjat otsima. Kolm politseinikku said haavata, üks neist jäi halvatuks.

Tulistamisele järgneski suur politseioperatsioon küla vastu, kus kümned politsenikud piirasid kuude kaupa autode ja helikopteritega küla ümber.

Ruumipuuduse tõttu Ateenas aset leidvale kohtuistungile oodatakse umbes 400 tunnistajat.

Kreeta saarel on Kreeka korrakaitsjatel olnud pikka aega raskusi oma võimu kehtestamisega. Kohalikel on seal palju relvi ning omakohus pole seal samuti võõras.

42 mehe üle peetav kohus võib viia suurpuhastuseni Kreeta politseis, mis arvatakse olevat teinud külaelanikega koostööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles