Rootsi noorpoliitikud: võimaldada tuleks mitme inimesega korraga abielus olemist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi noorpoliitikud: võimaldada tuleks mitme inimesega korraga abielus olemist
Rootsi noorpoliitikud: võimaldada tuleks mitme inimesega korraga abielus olemist Foto: SCANPIX

Rootsi keskpartei noorteorganisatsioon tekitas skandaali.

Noorpoliitikute arvates peaks igal Rootsi kodanikul olema õigus olla samaaegselt abielus mitme naise või mehega, edastab mtv3.fi.

Kesknoorte juhi Hanna Wageniuse sõnul on nende organisatsioon juba aastaid nõudnud kõigile Rootsis elavatele inimestele  võimalust otsustada ise kui mitme inimesega ta abiellub.

«Kui mitu inimest üksteist armastab, siis neil peab olema õigus omavahel abiellumiseks ja seda täpselt sama moodi kui kaks inimest sõlmivad abielu,» sõnas Wagenius.

Rootsis on palju meesimmigrante, kellel on mitu naist.

«See on täiesti võimalik. Rootsi seaduse kohaselt abielu ühe või mitme naisega on seaduslikud seni, kuni need on seaduslikud riigis, kus need sõlmitud on,» sõnas Uppsala ülikooli islami õiguse asjatundja Mosa Sayed.

See tähendab seda, et Rootsis asüüli saanud saavad ka seal olla abielus mitme isikuga. Rootsi immigreerunud mees võib nõuda kõikide oma naiste kolimist tema juurde, kuna see taasühendab perekonna.

Sayedi sõnul on see võimalik.

Rootsis elav ja selle riigi kodakondsusega isik ei saa minna välismaale ja seal abielluda mitmega ning siis koos nendega Rootsi tagasi tulla.

Rootsis puuduvad seni andmed mitme abikaasaga samaaegselt abielus olevate inimeste kohta.

Rootsi keskpartei populaarsus on viimasel ajal kahanenud. Põhjuseks peetakse nende tekitatud diskussiooni mitmenaise või mitmemehe pidamise teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles