Izvestija: seaduseelnõu talveaja tagasi toomisest jõuab riigiduumasse

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seinakell
Seinakell Foto: Toomas Huik

Seaduseelnõu, mis näeb ette talveaja tagasitoomise Venemaale, jõuab varsti riigiduumasse, kirjutab tänane Izvestija.

Valitsus on sellele oma heakskiidu juba andnud, kinnitasid väljaandele Kremli ja Valge majaga (Vene valitsuse hoone, PM) seotud anonüümsed allikad.

Valitsuse allika selgitusel elatakse Venemaal aasta lõpuni talveajas ja nii jääb ära iga-aastane suveajale üleminek. Ametlikult teatatakse sellest ühe-kahe nädala pärast, lisas ta.

Kremli allika sõnul arutati kahte varianti. Üks võimalustest oli naasta varasema süsteemi juurde, kus kella keerati kaks korda aastas. Teine variant oli minna üle nö alalisele talveajale ja see leidis ka enim poolehoidjaid.

Peaministri Dmitri Medvedevi pressisekretär Natalja Timakova ütles uudisteagentuurile RIA Novosti Izvestija artiklit kommenteerides, et lõplikku otsust pole langetatud.

Riigiduuma saadikud pöördusid eelmise aasta lõpus valitsuse poole palvega kaaluda talveajale naasmise võimalust. Tähtaeg, mille jooksul peab valitsus vastama, kukub 11. veebruaril.

Lisaks rahvasaadikutele toetab talveajale naasmist side- ja massikommunikatsiooni ministeerium, põhjendades seda vajadusega muuta välismaiste spordiülekannete ajad vaatajate jaoks mugavamaks.

4. veebruaril rääkis president Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov, et kui Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) esindajad peaks selle teema 7. veebruaril seoses Sotši talimängudega üles võtma, siis hakatakse seda ka arutama.

Venemaa loobus talveajale üleminekust 2011. aastal tollase riigipea Dmitri Medvedevi initsiatiivil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles