Indias heideti steriliseeritud naised tühermaale

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indias heideti steriliseeritud naised tühermaale
Indias heideti steriliseeritud naised tühermaale Foto: SCANPIX

Indias lahvatas haiglaskandaal, milles kümned steriliseeritud naised jäeti meelemärkuseta olekus tühermaale.

Põhjuseks, et haiglas ei olnud nende jaoks ruumi, edastab AFP.

India tervishoiuametnike andmetel leidis see juhtum aset Ida-Indias Malda haiglas.

Selles haiglas tehti rohkem kui 100 naisele steriliseerimisoperatsioon, pärast mida teadvuseta olekus patsiendid kanti haiglast välja.

Patsientide karm kohtlemine paljastus, kui telekanal NDTV näitas sellest amatöörvideot.

Kohalike tervishoiuspetsialistide sõnul ei olnud nii paljude patsientide majutamiseks ruumi. Haigla sõnul käituti nende patsientidega valesti.

«Rohkem kui 100 naist, kellest enamik on vaesed, lasid endale selle operatsiooni teha. Pärast operatsiooni palusid arstid need naised haigla lähedal olevale tühermaale toibuma viia,» teatas Lääne-Bengali juhtiv tervishoiuametnik Biswa Ranjan Sathpathi.

Ta lisas, et selline kohtlemine on ebainimlik ning juhtumit uuritakse põhjalikult.

India meditsiiniasjatundjate sõnul on sellised steriliseerimised šokeerivad. Malda haiglas paljastunud juhtumis tegid neli kirurgi 106 sterilisatsiooni päevas.

Indias ei ole ettekirjutust, kui palju lapsi tohib peres olla. Kuna India rahvaarv on siiski väga suur, pakuvad haiglad sterilisatsiooniga nõustujatele selle võimaldamist. Tasuks antakse näiteks autosid ja olmeelektroonikat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles