Alijev: Aserbaidžaan sai kosmoseklubi liikmeks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Satelliite Amazonas 3 ja Azerspace/Africasat-1a kandev rakett Ariane 5 eile Kourou kosmodroomilt startimas.
Satelliite Amazonas 3 ja Azerspace/Africasat-1a kandev rakett Ariane 5 eile Kourou kosmodroomilt startimas. Foto: SCANPIX

President Ilham Alijev õnnitles reedel rahvast Aserbaidžaani esimese sidesatelliidi Azerspace-1 eduka orbiidilesaatmise puhul.

«See on suur võit, aserbaidžaani rahva suur saavutus. Me saime kosmoseklubi liikmeks,» ütles Alijev reedel televisioonis.

Alijev toonitas, et 8. veebruar 2013. aasta läheb Aserbaidžaani ajalukku. Satelliit lennutati orbiidile Prantsuse Guajaana Kourou kosmodroomilt.

Aserbaidžaani sideministeeriumi spetsialistide teatel võimaldab satelliit luua kvaliteetse side ja telepildi, samuti suurendada kanalite arvu.

Kui Azerspace-1 katab ka Euroopat, siis võib Aserbaidžaan vahendada Euroopa ja Aasia telepilti. Aserbaidžaan planeerib 80 protsenti satelliidi sideressursist müüa rahvusvahelisel turul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles