Patria äri Horvaatias võeti samuti luubi alla

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patria AMV-soomuk
Patria AMV-soomuk Foto: Repro

Soome politsei teatas, et on alustanud juurdlust korruptsiooniväidete osas, mis puudutavad kaitsekompanii Patria relvamüügitehinguid Horvaatia valitsusega.


«Patria äri Horvaatias uuritakse,» kinnitas riikliku keskkriminaalpolitsei peakomissar Kaj-Erik Björkqvist agentuurile AFP.

Soome kompanii sõlmis kahe aasta eest Horvaatia valitsusega 112 miljoni euro suuruse lepingu 84 soomuki müügiks sellele riigile, ent Björkqvist keeldus kinnitamast, kas juurdlus puudutab just seda tehingut.

Patria keeldus samuti asja kommenteerimast, kui AFP ettevõttega kontakteerus. Kaitsekompanii on juba varasemast mitme juurdluse keskmes seoses väidetavate altkäemaksude andmisega lepingute saamiseks Egiptuses ja Sloveenias.

Soomes on nende kahtluste pärast juba mitu inimest arreteeritud ja koostööd tehakse ka Sloveenia ja Austria võimudega.

Björkqvisti sõnul lõppeb juurdlus Sloveenia tehingu asjus ilmselt sügisel.

Sloveenia valitsus teatas sel kuul, et kaalub 278 miljoni euro suuruse soomukiostulepingu tühistamist, viidates tarnete viibimisele ja teistele probleemidele.

Soome riigile kuulub Patriast pea kolmveerand (73 protsenti) ning ülejäänut omab Euroopa kaitse- ja kosmosehiid EADS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles