New Yorgis peatati talvetormi tõttu kogu lennuliiklus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inimesed lumises New Yorgis.
Inimesed lumises New Yorgis. Foto: SCANPIX

Ühendriikides New Yorgi osariigis peatati eile Uus-Inglismaal möllava talvetormi tõttu ajutiselt kogu lennuliiklus, teatas kuberner Andrew Cuomo eestkõneleja.

Õhtul tühistas kõik reisid John F. Kennedy nimeline rahvusvaheline lennujaam, kõrvalasuvad Newark Liberty ja LaGuardia olid suletud juba varem. Peatati nii sissetulevad ja ka väljaminevad lennud.

Mitmetes idaranniku osariikides on välja kuulutatud hädaolukord, tuhandeid inimesi on juba praegu elektrivooluta. Suuri probleeme on näiteks ka Bostoni linnas, kus peatati ühistransport ja keelati mõneks ajaks ka erasõidukitega liiklemine.

«On muidugi rida erandeid nagu päästetöötajad ja kiirabi jne. Palun olge ettevaatlikud ja kasutage tervet mõistust,» ütles Massachusettsi kuberner Deval Patrick.

USA kirdeossa ennustati reedeks tihedat lumesadu ja lumetormi seoses kahe talvetormi kohtumisega selles piirkonnas.

Riiklik ilmateenistus hoiatas «suure talvetormi eest».

New Yorgi linna piirkonnast Maine'i osariigini ulatuval alal peaks prognooside kohaselt sadama maha 30-60 sentimeetrit lund ning paiguti võib lund rohkemgi tulla.

Lisaks lumesajule ähvardavad ka tugevad tuuled kiirusega kuni 33 meetrit sekundis häirida transporti ja elektrivarustust. Bostonist põhja pool on võimalik ka üleujutused rannikul.

Nemoks ristitud tormi hirmus on mitmed toidukauplused tühjaks ostetud ja bensiinijaamades seistakse kütusejärjekordades.

Rannikualasid on hoiatatud tulvade eest ja välistatud pole inimeste evakueerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles