Ajaleht: Nigeeria petukirjadega petetakse Soomest sadu tuhandeid eurosid

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võõra inimese saadetud südanlõhestavat  elektronkirja, kus lubatakse suurt summat, kuid mille kätte saamiseks tuleb enne ise raha saata, ei tohi uskuma jääda.
Võõra inimese saadetud südanlõhestavat elektronkirja, kus lubatakse suurt summat, kuid mille kätte saamiseks tuleb enne ise raha saata, ei tohi uskuma jääda. Foto: SCANPIX

Nn Nigeeria kirjadega, mis kujutavad endast lihtlabast petuskeemi, meelitatakse soomlastelt välja üha suuremaid rahasummasid, kirjutab tänane Turun Sanomat.

«Eelmisel aastal tuli Soomes ilmsiks juhtumeid, kus petised olid ohvritelt välja meelitanud koguni 150 000 eurot,» rääkis ülemkomissar Lars Henriksson, kes töötab keskkriminaalpolitsei rahvusvahelises osakonnas.

Keskkriminaalpolitsei ei soovi pettuste koguarvu välja pakkuda. Politsei usub, et enamik ohvritest jätab kuriteost teatamata

Suur osa sellistest petukirjadest pärineb Lääne-Aafrika riikidest. Tegemist on organiseeritud kuritegevusega, kus alguses räägitakse ära traagiline lugu ja palutakse rahalist abi ning lubatakse «soliidset rahalist preemiat». Tegelikkuses ei saa lihtsameelselt heasüdamlik inimene oma raha aga kunagi tagasi, kirjutab leht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles