Moskva loodab, et Türgi kasutab Patriot-rakette üksnes kaitseks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA Patriot-raketid Türgi sõjaväebaasis Gaziantepis.
USA Patriot-raketid Türgi sõjaväebaasis Gaziantepis. Foto: SCANPIX

Moskva loodab, et Ankara kasutab Türgi-Süüria piirile paigutatud õhutõrjesüsteeme Patriot üksnes oma territooriumi kaitseks, ütles täna Venemaa suursaadik Türgis Vladimir Ivanovski.

«Ajakirjandus on pakkunud välja erinevaid stsenaariume Patriot-rakettide võimaliku kasutuse kohta. Loodame, et nendega seotud kartused ei saa tõeks ning rakette kasutatakse vaid Türgi territooriumi kaitseks,» ütles suursaadik usutluses uudisteagentuurile Interfax.

Vene ajakirjandus on spekuleerinud teemal, et Türgisse paigutatud raketikompleksid võivad olla samm välisinterventsiooni suunas Süürias või et need võidakse suunata Iraani või Venemaa vastu.

«Me ei vaidlusta Türgi õigust rakendada adekvaatseid meetmeid oma julgeoleku tagamiseks. Samal ajal leiame, et täiendava relvastuse viimine kriisikolletesse ei tugevda julgeolekut, vaid võib pingeid veelgi suurendada,» ütles Ivanovski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles