Vene võimud kaaluvad alkoholi lennukisse võtmise keelustamist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Berit-Helena Lamp
Copy
Foto: SCANPIX

Purjuspäi märatsevad lennureisijad teevad Venemaal nii palju peavalu, et võimud kaaluvad senisest veelgi kuivemate seaduste sisseviimist - nii võib peagi kaduda võimalus alkoholi lennujaama poest reisile kaasa osta.

Viimaste nädalate jooksul on Vene meedia lausa kubisenud juhtumitest purjus märatsejatega lennukis, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Paljud on harjunud endale pardale kasvõi väikest põueplaskut maksuvabast poest kaasa ostma, seetõttu pole imestada, kui nii mõnelgi neist kipub seejuures pudeli või enda mõõt meelest minema.

«Eelmisel aastal oli umbes kolmkümmend episoodi, kui inimesed üritasid lennukist õhus välja minna, niisuguseid juhtumeid tuleks karmilt hinnata kriminaalasjadena,» rääkis riigiduuma kaitsekomitee aseesimees Igo Barinov.

Iga vägilase kõrvale politseinikku aga ei pane ning seetõttu peaks jõudma riigiduumasse peagi ettepanek, mis keelaks lennu eel ostetud jookide pardale kaasavõtmise või koguni nende müügi üldse.

Tagasi üles