Rehn: tugev euro võib raskendada Lõuna-Euroopa toibumist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olli Rehn
Olli Rehn Foto: Raigo Pajula

Euroopa Komisjoni majandusvolinik Olli Rehn ütles, et liiga tugevaks muutuv euro võib raskendada Lõuna-Euroopa riikidel, mis konkureerivad põhiliselt Aasia ja Lõuna-Ameerika tõusvate majandustega, eksporti ja oma majanduse tasakaalustamist.

Rehn lisas, et tegelikult ei ole komisjoni asi võtta seisukohta euro kursi suhtes.

Euroopa Keskpanga (EKP) president Mario Draghi ütles eelmisel nädalal, et EKP jälgib hoolega tugevneva euro mõju.

Valuuta kurss ei ole poliitiline eesmärk omaette, kuid see mõjutab paratamatult majanduskasvu ja inflatsiooni. Seetõttu tuleb EKP avaldusi jälgida väga hoolikalt, ütles Rehn Soome ajakirjanikele.

Rehn pidas oluliseks, et võimalikest sammudest valuutakursipoliitikas räägitaks aegsasti, see aitab valuutasüsteemil püsida stabiilne.

«Meie omalt poolt püüame hoolitseda selle eest, et maailmamajanduses ei valitaks konkureerivate devalveerimiste teed ega jõuta välja valuutasõtta,» ütles komisjoni volinik.

Soome rahandusminister Jutta Urpilainen ei pidanud euro tugevnemist seni murettekitavaks. Tema sõnul tuleb seda arutada, kuid euroriikidel ei ole põhjust muuta olemasolevat süsteemi, kus EKP ajab rahapoliitikat iseseisvalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles