Zjuganov hurjutas Läänt Gruusia toetamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gennadi Zjuganov.
Gennadi Zjuganov. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa Kommunistliku Partei juht Gennadi Zjuganov kutsus Euroopa Nõukogu Parlamentaarset Assambleed (ENPA) hukka mõistma USA ja teiste lääneriikide toetuspoliitikat Gruusia suhtes.

«Kui Lääs jätkab Gruusia militariseerimist, tema ässitamist iseseisvate naaberriikide kallale, Venemaa kallale, siis võib see Euroopale suure häda tuua,» hoiatas Zjuganov ENPA istungjärgul.

«Kas tõesti soovivad eurooplased Baklani, Iraagi, Lõuna-Osseetia tragöödia kordumist suuremas mastaabis?» küsis Zjuganov.

Venemaa esikommunisti sõnul on «Mihheil Saakašvili taoliste avantüristide valitsemine» toonud gruusia rahvale tragöödia.

«Täna on kõigile selgeks saanud, et oma rahva ja riigi katastroofi paisanud Saakašvili päevad on loetud, kuid kogu häda seisneb selles, et Lääs tahab Saakašvili poliitika jätkumist, kas või ilma temata,» toonitas Zjuganov.

Tema sõnul teevad ENPAs Venemaale etteheiteid praegu vaid paremfraktsioonide esindajad.

«Arutelu Kaukaasia olukorra üle näitab selgelt paremjõudude püüdu Venemaad hukka mõista selle eest, et ta päästis Lõuna-Osseetia rahva genotsiidist, mille korraldas Saakašvili režiim, ega lasknud Thbilisil Abhaasias samasuguseid tapatalguid korraldada,» ütles Vene kommunistide juht.

Samuti kritiseeris ta mais Gruusias toimuvaid NATO õppusi, osutades «Venemaa piiride vahetus läheduses NATO relvade täristamise» ohtlikkusele.

Zjuganovi sõnul on lääneriigid minetanud õiguse «geopoliitilise stabiilsuse ja õiglase maailmakorra osas kaasa rääkida», kuna nad «paiskasid kummuli maailma rahandussüsteemi» ja viisid «maailma majanduse seninägematusse kriisi».

Enne samal päeval ütles Zjuganov Gruusia ajakirjanikele, et ta sooviks Abhaasia ja Lõuna-Osseetia lülitamist Venemaa koosseisu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles