Liigne Coca-Cola tarbimine võis põhjustada uusmeremaalanna surma

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coca-Cola.
Coca-Cola. Foto: SCANPIX

Uus-Meremaa naise komme iga päev 10 liitrit Coca-Colat juua oli oluline faktor tema surmas, teatas täna koroner, kes soovitab limonaaditootjal panna oma kofeiini sisaldavatele jookidele hoiatused.

30-aastane kaheksa lapse ema Natasha Harris jõi aastaid tohutus koguses koolajooki, kuni suri 2010. aasta veebruaris, vahendas AFP.

Lahkaja David Crerari sõnul kannatas Harris mitme haiguse all, mille võis tingida Coca-Cola äärmuslikult suur tarbimine. Naisel tekkisid ainevahetushäired, mis omakorda põhjustasid südamearütmia, millesse Harris lõpuks suri.

«Kõiki olemasolevaid tõendeid kaaludes leian, et kui Natasha Harris ei oleks tarbinud väga suurtes kogustes Coca-Colat, on ebatõenäoline, et ta oleks surnud ajal, mil ta suri, ning nii, nagu ta suri,» ütles ta.

Harrise pere ütles, et ta kurtis surma eel südame «kloppimise» pärast. Lähedased pidasid teda kokakoolast sõltuvaks.

«(Ta) läks hulluks, kui see otsa sai. Tal tekkisid värinad, võõrutussümptomid, ta muutus vihaseks, närviliseks ja tõredaks,» rääkis tema ämm Vivien Hodgkinson eelmisel aastal.

Harrise pere sõnul eemaldati naisel kõik hambad, sest need mädanesid liigse limonaadijoomise tõttu ning ka ühe tema lapse hammastel ei olnud sündides emaili.

Crerar ütles, et pereliikmed ei pidanud kokakoola joomist eluohtlikuks, sest joogipudelil puudusid hoiatused.

Tema sõnul võiksid Coca-Cola valmistajad kaaluda tootele hoiatuse panemist, et anda märku kofeiini liigse tarbimisega kaasnevatest terviseohtudest. Samas on kõik kokakoola koostisosad tema sõnul täiesti seaduslikud ning neid naudivad miljonid inimesed.

«Coca-Colat ei saa pidada vastutavaks tarbijate eest, kes joovad seda ebatervislikus koguses,» seisis tema hinnangus.

Coca-Cola Oceania teatas avalduses, et eksperdid ei ole üksmeelel, mis Harrise südameinfarkti põhjustas. «Seepärast oleme pettunud, et lahkaja otsustas keskenduda proua Harrise liigsele Coca-Cola tarbimisele tema surma tõenäolise põhjusena,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles