Prantsuse president viskas paavsti taandumise üle nalja

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande'i peetakse ateistiks.
Prantsuse president François Hollande'i peetakse ateistiks. Foto: SCANPIX

Prantsuse presidenti François Hollande'i ja üht tema valitsuse ministrit tabas täna kriitika naljade eest, mis nad tegid paavst Benedictus XVI otsuse üle tervise halvenemise tõttu tagasi astuda.

Hollande rääkis eilsel pressikonverentsil Nigeeria ametivenna Goodluck Jonathaniga esialgu tõsiselt, et katoliku kirikule tuleks anda aega valmistuda Benedictuse ametijärglase valimiseks. Seejärel ei suutnud ta aga vastu panna kiusatusele ja ütles muiates: «Meie igatahes kandidaati üles seadma ei hakka!», vahendas AFP.

Endise siseministri Claude Guéanti sõnul oli riigipea säärane avaldus ajal, mil katoliiklased on kiriku tuleviku pärast mures, kohatu.

«Kõik teavad, et François Hollande ei suhtu väga hästi religiooni üldiselt ja katoliku kirikusse eriti,» ütles ta telekanalile Canal+. «Aga visata nalja säärase väärika otsuse üle ei ole üldse hea. See on täiesti kohatu.»

Guéant ei jäänud rahule ka Hollande'i vanurite ministri Michèle Delaunayga, kes kirjutas Twitteris teemaviidete #Vanus ja #TöökohadVanuritele all: «Pean tunnistama, et Benedictus XVI ei pidanud minuga nõu enne oma otsuse langetamist.»

Hiljem kustutas ta oma sõnumi.

Guéant ütles kommentaariks: «Nad heidavad nalja kellegi nii väärika üle, see tõesti ei ole hea.»

Hollande'i, kes kasvas üles katoliiklikus peres ja käis katoliiklikus erakoolis, peetakse ateistiks. Oma eraelu kiivalt kaitsva poliitikuna on ta öelnud vaid, et ühtegi religiooni ta ei järgi, vaid austab kõiki usundeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles