Niinistö Putinile: Soomes ei kohelda vene lapsi teistmoodi

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ja Vene presidendid Sauli Niinistö ja Vladimir Putin kohtusid täna Moskva lähedal Novo-Ogarjovo ametiresidentsis.
Soome ja Vene presidendid Sauli Niinistö ja Vladimir Putin kohtusid täna Moskva lähedal Novo-Ogarjovo ametiresidentsis. Foto: SCANPIX

Soome president Sauli Niinistö tõstatas tänasel kohtumisel Vene ametivenna Vladimir Putiniga riigi vahel pingeid tekitanud lastekaitseküsimused, kirjutab Helsingin Sanomat.

Soomes viimastel aastatel aset leidnud juhtumid, kus vene päritolu vanematelt on lapsed ära võetud, on pälvinud Venemaal palju kajastust, kuid sageli ei vasta levitatav info tõele. Nii kurtiski Niinistö juba eile, et Venemaal levib Soome võimude käitumise kohta desinformatsiooni.

Niinistö sõnul võttis ta selle teema täna üle kolme tunni kestnud kohtumisel ise üles, sest Putin seda ei teinud.

«Kui räägiti, et venelasi on Soomes ja soomlasi on Venemaal üha rohkem, tõdesin, et on tähtis, et järgitaks riigi kombeid,» lausus Niinistö kohtumise järel.

Ta ütles Putinile, et on veendunud, et vene lapsi ei kohelda Soomes teistmoodi kui kohalikke lapsi. Niinistö sõnul rohkem teemal ei peatutud.

Kuigi Putin ise teemat ei kommenteerinud, ütles tema pressisekretär Dmitri Peskov, et lasteküsimus pole kuhugi kadunud. «See teema on kahtlemata meie suhetes üleval. Selle üle arutletakse nii nüüd kui edaspidi,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles