Obama andis heakskiidu USA-ELi kaubandusleppele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA lipud.
USA lipud. Foto: SCANPIX

Ühendriikide president Barack Obama andis heakskiidu USA ja ELi vahelisele vabakaubandusleppele sillutades teed maailma suurimale vabakaubandustsoonile.

Obama sõnas teisipäeval kongressile peetud kõnes, et USA alustab läbirääkimisi laiaulatusliku atlandiülese kaubanduse ja investeerimise partnerluse üle Euroopa Liiduga, kuna vaba ja aus kaubandus toetab miljoneid hästitasustatuid Ameerika töökohti, vahendab EUObserver.

Osapooltevaheline leping tähendaks tollimaksude likvideerimist ja tehniliste standardite ühtlustamist ning omaks SKT-le kaheprotsendist mõju, kirjutab uudistekanal.

USA ja ELi vaheline kaubavahetus on juba praegu väärt 2,7 miljardit dollarit päevas. Euroopa Komisjoni arvutuste kohaselt oleks uus leping väärt lisaks 275 miljardit eurot aastas ning aitaks kaasa 2 miljoni uue töökoha loomisele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles