Hobuselihaskandaal laienes Saksamaale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hobuseliha sisaldavate toodete tagasikutsumise kuulutus.
Hobuseliha sisaldavate toodete tagasikutsumise kuulutus. Foto: SCANPIX

Saksamaa võimud teatasid täna esimesest juhtumist Euroopas laienevas skandaalis, kus etiketi järgi loomaliha sisaldama pidavas tootes võib leiduda hobuseliha.

Saksamaad hoiatati eile üleeuroopalise häiresüsteemi kaudu lasanje eest, mis võib olla ka sellesse riiki jõudnud, ütles tarbijakaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kõnealust lasanjet on tarnitud vähemalt ühele Nordrhein-Westfaleni liidumaa müüjale. Kohalikud võimud kontrollivad nüüd, kas kahtlane toode on ikka turult kõrvaldatud, ütles pressiesindaja.

«Tuleb ka kontrollida, kas neis toodetes on või oli ka tegelikult deklareerimata hobuseliha.»

Liidumaa ametnike sõnul näitas saatedokumentide uurimine, et lasanje jõudis Saksamaale Luksemburgi edasimüüja kaudu ajavahemikus novembrist jaanuarini.

Ettevaatuse mõttes on Saksa kaubanduskett Kaiser's Tengelmann võtnud müügilt oma külmutatud lasanje.

Euroopa Liidu põllumajandusministrid kogunevad Brüsselisse kriisikoosolekule, et arutada kuidas reageerida esmalt Suurbritannias ja seejärel Prantsusmaal ilmnenud juhtumitele, kus kauplustest avastati väidetavatest veiselihatoodetest hobuseliha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles