Ukraina lennuõnnetuse võis põhjustada mootoririke

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisilennuki AN-24 vrakk Donetski lennuväljal.
Reisilennuki AN-24 vrakk Donetski lennuväljal. Foto: SCANPIX

Ukrainas idaosas Donetskis Sergei Prokofjevi nimelisel lennuväljal juhtunud ja viie inimese elu lennuõnnetuse põhjuseks võis olla mootoririke.

Mootori seiskumise tõttu ei maandunud lennuk rajale, rattas jäid pinnasesse kinni, lennuk paiskus ümber ja lagunes tükkideks, vahendab ITAR-TASS.

Firma Yuzhne Avialinii lennukis AN-24, mis lendas liinil Odessa-Donetsk, viibis õnnetuse hetkel 36 reisijat ja kaheksa meeskonnaliiget. Suur osa reisijatest oli teel Donetski Šahtari ja Dortmundi Borussia jalgpallikohtumisele.

Erinevate andmete järgi toimetati haiglasse viis kuni seitse inimest, vahendas RIA Novosti viitega Donetski oblasti administratsioonile ja traumatoloogiahaiglale.

Donetski oblasti prokuratuur algatas juhtunu uurimiseks kriminaalasja paragrahvi alusel, mis puudutab ohutuseeskirjade rikkumist transpordis ja inimeste hukkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles