Punase tule alt läbisõit tõi Fazerile 12 000-eurose trahvinõude

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgusfoori punane tuli
Valgusfoori punane tuli Foto: SCANPIX

Soome politsei kasseerib punase tulega ristmiku ületamise eest tavaliselt mõne päevatrahvi suuruse summa, Fazeri kontserni pärijate sekka kuuluv Majlen Fazer peab aga rahakotti kergendama ligi 12 000 euro võrra.

Naine sõitis punase tule alt läbi eelmise aasta oktoobris Helsingis Koskelantiel. Tuli vahetus, kui tema juhitud auto oli viie meetri kaugusel foorist, kirjutab Ilta-Sanomat.

Aasta 2011 maksuandmete järgi teenis Majlen Fazer 1,7 miljonit eurot.

Politsei määras talle liikluseeskirjade rikkumise tõttu kaheksa päevatrahvi suuruse summa. Fazeri sissetulekute järgi on kogusumma 12 416 eurot, mis teeb üheks päevatrahviks 1552 eurot.

Fazer teatas, et pole sellise otsusega nõus ja nii peab vaidluse lahendama kohus.

«Kaheksa päevatrahvi tähendab, et politsei suhtus seadusrikkumisse küllaltki leebelt. Tavaliselt määratakse punase tule alt läbisõitmise korral kümme päevatrahvi,» kommenteeris Ida-Soome ülikooli kriminaalõiguse professor Matti Tolvanen.

Soomes kehtiv süsteem, kus päevatrahvi summa sõltub inimese sissetulekutest ja mis eksimuse korral võib tuua kaasa kopsaka trahvisumma, tekitab imestust ka välismaal, kirjutab ajaleht.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles