Hollande sõitis sõjalennukite tarne kindlustamiseks Indiasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande koos elukaaslase Valerie Trierweileriga Mahatma Gandhi memoriaali juures New Delhis.
Prantsuse president François Hollande koos elukaaslase Valerie Trierweileriga Mahatma Gandhi memoriaali juures New Delhis. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande sõitis täna visiidile Indiasse, ta loodab kindlustada ka hävituslennukite Rafale tarnelepingu, mille väärtus ulatub 12 miljardi dollarini.

Sotsialistist riigipead saadavad viis ministrit, teiste seas välisminister Laurent Fabius ja kaitseminister Jean-Yves Le Drian, ning rohkem kui 60 Prantsuse firmajuhti.

Visiidi eesmärgiks on edendada «strateegilist India-Prantsuse partnerlust, mida alustati 15 aastat tagasi», ütles üks Prantsuse ametnik.

Tegemist on Hollande'i esimese visiidiga Aasiasse alates ametisseastumisest mullu mais ning nii India kui Prantsuse ametnikud on öelnud, et külaskäik rõhutab tähtsust, mida Pariis omistab sidemetele selle kiirelt kasvava majandusega riigiga.

«Meie suhted kasvavad kiiresti kõikides valdkondades - majanduses, tööstuses ja kaubanduses,» ütles India välisministeeriumi ametnik, kuid lisas, et Hollande'i visiidilt ei ole ilmselt oodata mingeid ülitähtsaid avaldusi.

Hollande peab New Delhis kõnelusi India valitsusjuhi Manmohan Singhi ja teiste ministritega ning suundub siis edasi finantspealinna Mumbaisse, kus ta kohtub India tähtsaimate ärijuhtidega.

Hollande teeb kindlasti aktiivselt lobitööd 12 miljardi dollari suuruse lepingu heaks, mida Dassault Aviation loodab Indiaga sõlmida 126 Rafale sõjalennuki müügiks.

Hollande'i saatvasse delegatsiooni kuulub ka Dassault'i peadirektor Eric Trappier.
Teiseks tähtsamaks projektiks on leping 9900-megavatise tuumaelektrijaama ehitamiseks India lääneosariiki Maharashtrasse.

9,3 miljardi dollari suuruse raamlepingu sõlmis 2010. aastal Hollande'i eelkäija Nicolas Sarkozy. Projekt seisab aga silmitsi keskkonnakaitsjate ägeda vastuseisuga, kuna kardetakse, et seismiliselt aktiivsesse piirkonda kavandatud tuumajaama võib tabada maavärinas ja hiidlaines kannatada saanud Jaapani Fukushima tuumajaama saatus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles