Vene armees tõuseb nüüdisaegse relvastuse osakaal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene raketikompleks Iskander
Vene raketikompleks Iskander Foto: SCANPIX

Venemaa relvajõudude kindralstaabi ülem Valeri Gerassimov teatas täna, et nüüdisaegse relvastuse ja sõjatehnika hulk saavutab Venemaa relvajõududes 2015. aastaks 30 protsendi taseme.

«Riikliku relvastusprogrammi toel küünib nüüdisaegse ja perspektiivse relvastuse ja sõjatehnika hulk 2015. aastaks kuni 30 protsendini,» ütles Gerassimov konverentsil «Venemaa sõjaline julgeolek - 21. sajand».

Gerassimov teatas, et kiirendatakse reketirünnaku hoiatussüsteemi rajamist. «Sel otstarbel on tööle pandud raadiolokatsioonijaamad Lehtussis, Armaviris ja Kaliningradis,» ütles ta.

Tema sõnul saab Vene armee suured partiid rindepommitajaid Su-34, hävitajaid Su-35, helikoptereid Mi-28N ja Ka-52. Lisaks saab merevägi kaugmere aluseid fregatte ja lähimere aluseid korvette.

Sõjalise ja poliitilise olukorra prognoosi järgi on kavas koostada uus Venemaa kaitseplaan ning riiklik relvastusprogramm aastateks 2016 - 2020. «Tähtsate riigi- ja tööstusobjektide kaitseks planeeritakse sel ajavahemikul luua kosmosekaitse süsteem,» ütles Gerassimov.

Tema sõnul luuakse õhutõrje-kosmosekaitsevägede brigaadid, mis varustatakse mobiilsete seniitraketikompleksidega S-500. Õhutõrje saab enda käsutusse kompleksid S-300V ja Buk-M3.

Kõik raketibrigaadid relvastatakse ümber kompleksidega Iskander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles