Rogozin: alliansi käik ei jää vastuseta

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin.
Kremli alaline esindaja NATO juures Dmitri Rogozin. Foto: Reuters / Scanpix

NATO otsus saata välja kaks Vene diplomaati seoses spiooniskandaaliga Eestis ei jää vastuseta, hoiatas täna Kremli alaline esindaja alliansi juures Dmitri Rogozin.


«See on väga provokatiivne aktsioon, mis ei saa jääda vastuseta,» ütles suursaadik Brüsselis ajakirjanikele, kuid lubas samas, et see vastus saab olema «külmapäine reaktsioon», vahendas AFP.

«Me ei kavatse endast välja minna, sest need, kes seda tegid, tahavad õõnestada meie kahe riigi (USA ja Venemaa) presidentide soovi omada häid suhteid,» lisas ta.

NATO saatis eile vastuseks Herman Simmi spiooniskandaalile välja kaks Vene diplomaati, kirjutas täna Financial Times, ning hiljem kinnitasid seda ka teistele meediakanalitele anonüümseks jäänud diplomaadid.

ELi juurde lähetatud Moskva suursaadiku Vladimir Tšižovi poeg Vassili Tšižov oli üks väljasaadetud venelastest. Teine on allikate sõnul Venemaa NATO-esinduse peanõunik Viktor Kušakov.

«Meie arusaamise kohaselt on see osa juba mõnda aega kestnud juurdlusest» seoses Simmi spiooniskandaaliga, ütles diplomaat AFP-le. NATO liikmesriikide suursaadikud kohtusid eile Brüsselis esimest korda pärast mullust sõda Gruusias taas ametlikult ka Rogoziniga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles