Rootsis kahtlustatakse, et turule jõudis üle 60 000 hamburgeripihvi, mis sisaldasid enterohemorraagilist E.coli bakterit ehk EHEC-bakterit, kirjutab ajaleht Aftonbladet.
Leht: Rootsis sattus kolibakter kümnetesse tuhandetesse hamburgeritesse
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehe teatel levis väljaheidetest pärinenud kolibakter mitme kuu jooksul üle Rootsi ühest loomalihapihve valmistavast tehasest, vahendas YLE.
Seni on EHEC-bakteriga nakatumisest tingitud toidumürgitus tuvastatud kahel lapsel Västeråsis. Nad on nüüdseks tervenenud.
Pihve valmistava ettevõtte Sven P sõnul on kõnealune loomaliha pärit Hollandi varustajalt. Kolibakter leiti selle mulluoktoobrikuisest saadetisest, mis sisaldas üle 12 000 kilo loomaliha.
EHEC-bakterid on levinud toidumürgituse põhjustajad. Inimene võib sellega nakatuda teise inimese poolt, bakterit eritava looma väljaheidetest või riknenud, halvasti küpsenud liha süües.
Kolibakteri tüüpilised sümptomid on verine kõhulahtisus ja tugev kõhuvalu. Riskirühmas on lapsed ja vanurid.