Komorowski Vilniuses: Poola ja Leedu liiguvad ühes suunas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola president Bronislaw Komorowski aasta eest Leedus Salcininkais kohtumas kohalike poola lastega.
Poola president Bronislaw Komorowski aasta eest Leedus Salcininkais kohtumas kohalike poola lastega. Foto: SCANPIX

Leedu ja Poola ei tohi oma rahvuslikke huve kaitstes unustada, et nad liiguvad ühes suunas, ütles Poola president Bronisław Komorowski täna Vilniuses Leedu iseeisvuspäeva pidustustel.

«Tasub ka meeles pidada, et oma rahvuslikke eesmärke järgides ning rahvuslikke huve arvestades liigume ühes suunas, sest oleme sama demokraatliku maailma osa ning kuulume Euroopa Liitu ja NATOsse,» ütles Komorowski.

Poola president pidas kõne Vilniuse Simonas Daukantase väljakul kolme Balti riigi lippude heiskamise tseremoonial.

«Täna tähistame me Leedu riikluse taastamise 95. aastapäeva. Aga Leedu ja Poola tähistavad täna ka üht teist väga tähtsat aastapäeva, nimelt 1863. aasta Vene võimu vastase võitluse aastapäeva,» ütles ta.

Komorowski rõhutas, et 1863. aasta jaanuariülestõusu mälestus on väga tähtis, sest see aitab aru saada teekonnast, mis «tegi meist 1918. aastal iseseisvad riigid».

Poola president meenutas ka oma kodumaa jaoks pöördelist 1989. aastat ja Leedu iseseisvuse taastamist 1991. aastal ning rõhutas, kui tähtis on pidada au sees naaberriigi iseseisvuspäeva.

Pärast lipuheiskamistseremooniat toimus Leedu ja Poola presidendi kahepoolne kohtumine. Hiljem asetab Komorowski lilled 1863. aasta jaanuariülestõusus hukkunud Zigmantas Sierakauskase mälestusmärgi jalamile ning kohtub Leedu poola kogukonna esindajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles