Paet: Moldova, Gruusia, Armeenia ja teised idariigid tuleks ELiga lõimida

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Paet and Gruusia välisminister Maia Panjikidze.
Urmas Paet and Gruusia välisminister Maia Panjikidze. Foto: Välisministeerium

Eesti soovib sel aastal Euroopa Liidu ja tema idapartnerite Ukraina, Gruusia, Moldova, Valgevene, Armeenia ja Aserbaidžaani suhetes selget edasiminekut ning nende riikide suuremat poliitilist ja majanduslikku lõimumist Euroopa Liiduga, ütles välisminister Urmas Paet täna Brüsselis Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel.

«Rõhutame vajadust jõuda selle aasta jooksul Moldova, Gruusia ja Armeeniaga peetavate vabakaubandusala sisaldavate assotsiatsioonilepete kõnelustega lõpule,» lausus Paet.

Paeti sõnul soovib Eesti samuti, et Euroopa Liidu assotsiatsioonilepe Ukrainaga allkirjastataks novembri lõpus Vilniuses kolmandal Euroopa Liidu ja idapartnerite tippkohtumisel.

«Eestile on oluline ka viisavabaduse suunas liikumine kõikide idapartneritega. Samas on oluline, et Euroopa Liidu suhete areng nimetatud riikidega sõltub otseselt neis riikides toimuvatest arengutest.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles