Internetti ilmusid väidetavate meteoriiditükikeste müügipakkumised

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meteoriiditükikesed Uurali föderaalülikooli laboratooriumis.
Meteoriiditükikesed Uurali föderaalülikooli laboratooriumis. Foto: SCANPIX

Vene siseministeeriumi ametnikud tunnevad huvi internetti ilmunud müügikuulutuste vastu, kus pakutakse müüa Tšeljabinskisse kukkunud meteoriidi väidetavaid tükke.

Sõltuvalt kaalust jäävad hinnad 300 000–500 000 rubla ehk 7470-12 450 euro vahemikku, vahendas Rossiiskaja Gazeta.

«Kõnealuseid fakte kontrollitakse,» kinnitas siseministeeriumi Tšeljabinski oblasti üksuse pressiteenistuse ülem Anželika Tširkova. «Peavalitsuses moodustati operatiivstaap, mis viib monitooringut läbi 24 tundi ööpäevas. See analüüsib ka informatsiooni meteoriiditükkide müügipakkumistest. Kontrollimise tulemuste osas võetakse vastu protsessuaalne otsus.»

Territooriumid meteoriiditükkide arvatavatest kukkumispaikades Tšebarkuli rajoonis ja Zlatoustovi rajoonis on endiselt ümberpiiratud. Politseinikud valvavad neid kuni spetsiaalse korralduseni.

Võimalikke kukkumiskohti otsiti FSB ja eriolukordade ministeeriumi kaheksa kopteriga. Üle vaadati territoorium, mille suurus küündis 22 500 ruutkilomeetrini. Lisaks varem leitud kolmele kukkumiskohale ühte uut ei leitud.

Tšeljabinski oblastis registreeriti meteoriidisadu 15. veebruaril.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles