Berliini politsei võitles hommikuni märatsejatega

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tühjad pudelid ja muu sodi Berliini tänavatel.
Tühjad pudelid ja muu sodi Berliini tänavatel. Foto: Reuters / Scanpix

Saksa märulipolitsei võitles Berliinis üle viie tunni maipühade puhul tänavatele tulnud vasakpoolsete märatsejatega, kokkupõrked kestsid täna varahommikuni.


«Leidus inimesi, kes olid politseid rünnates päris agressiivsed,» ütles Berliini politsei pressiesindaja Bernhard Schodrowski.

Kümned politseinikud ja meeleavaldajad said viga, lisas ta, kuid lubas toimunu üksikasju alles täna päeval.

Rahutustele Berliinis ja Hamburgis eelnesid tavapärased töörahvapüha meeleavaldused, mida tuhanded sakslased tänavu ära kasutasid, et ülemaailmse finantskriisi ja valitsuse ebatõhusa majanduspoliitika vastu meelt avaldada.

Agressiivseid meeleavaldajaid oli 500 ringis. Nad pildusid märulipolitseinikke kivide, pudelite, süütepommide ja kõige kättejuhtuvaga. Kähmlused kestis öösel kella kaheni.

«Nüüd on olukord maha rahunenud,» ütles Schodrowski varahommikul.

Vahistatute ja vigastatute arvu teeb teatavaks Berliini siseminister Ehrhart Körting, kel on päeval kavas pressikonverents, lisas ta.

Kokkupõrked Kreuzbergi linnaosas, tavapärases anarhistliku vägivalla koldes, said hoogu politsei rünnakust vasakpoolsetele, et tirida minema kivide ja pudelitega pilduvad inimesed.

Politsei kasutas loosungi all «Kapitalism tähendab sõda ja kriisi» välja tulnud märatsejate laialiajamiseks ka pisargaasi ja pipragaasi.

Laamendajad lõhkusid teele jäänud valgusfoore, bussipeatusi, poodide vaateaknaid ja süütasid prügikaste.

Ka Hamburgis tekkisid politsei ja vasakpoolsete vahel kokkupõrked. Põlema pandi politseiauto ja mitu prügikasti. Korravalvurid lasid käiku veekahuri.

Berliini politsei oli tavapärasest suuremateks väljaastumisteks valmis, nii oli pealinna toodud 5000 täiendavat korravalvurit mujalt Saksamaalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles