Jeemeni pealinnas kukkus alla sõjaväelennuk SU-22

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeemeni sõdurid kustutavad tuld Sanaas kohas, kuhu kukkus hävitus-ründelennuk SU-22.
Jeemeni sõdurid kustutavad tuld Sanaas kohas, kuhu kukkus hävitus-ründelennuk SU-22. Foto: SCANPIX

Jeemeni pealinnas Sanaas kukkus ühe elamurajooni kohal alla treeninglendu sooritanud hävitus-ründelennuk SU-22, hukkus vähemalt 12 inimest.

Õnnetus juhtus Muutuste väljaku lähistel, mis oli presidendi Ali Abdullah Salehi kukutamiseni viinud mässu keskuseks, vahendas AFP.

Televisiooni otseülekandes oli näha vrakist kerkivat tihedat musta suitsupilve ja samas juures olevaid uudishimulikke kohalikke elanikke.

Riikliku uudisteagentuuri Sana andmete on ohvrite seas ka kolm naist ja kaks last.

Julgeolekujõudude ja meditsiiniringkondade allikate andmetel sai vigastada 18 inimest, vahendas AP.

Siseministeeriumi pressiesindaja Mohammed al-Mawry rääkis AP-le, et lennuõnnetuse tõttu said al-Qadissiya rajoonis kahjustusi kaks maja. Al-Mawry andmetel sai piloot surma.

Reuters kirjutas oma allikatele viidates, et piloodil õnnestus katapulteeruda.

Siseministeeriumi pressiesindaja ei osanud õnnetuse põhjust veel öelda, kuid ta kinnitas AP-le, et juhtunu tagamaid uurivad militaareksperdid.

Kohalik elanik Ahmed Fathi rääkis, et kaks maja hävis täielikult ja oletatavasti jäid mitmed inimesed rusude alla lõksu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles