Vene laste ombudsman süüdistas ameeriklannat vene poisi mõrvas

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene laste ombudsman Pavel Astahhov.
Vene laste ombudsman Pavel Astahhov. Foto: SCANPIX

Vene laste ombudsman Pavel Astahhov süüdistas Ühendriikide kodanikust naist Venemaalt adopteeritud kolmeaastase lapse mõrvas.

«Kasuema tappis Texase osariigis kolmeaastase vene lapse. Mõrv toimus jaanauri lõpus,» kirjutas Astahhov täna oma mikroblogivõrgustiku Twitter kontol, vahendas uudisteagentuur RIA Novosti.

«Poiss suri enne oma ema välja kutsutud kiirabi saabumist. Arstlike läbivaatuste raporti järgi oli poisil mitmeid vigastusi,» lisas Astahhov, kelle sõnul uurivad juhtunut Texase võimud, kuid praeguseks pole kellelegi süüdistust esitatud.

Texase võimude kinnitusel uurivad nad kolmeaastase Max Alan Shatto surma, kriminaalasja pole aga algatatud. Astahhovi sõnul kandis poiss enne nime Maksim Kuzmin, tema andmetel anti poisile korduvalt psühhotroopseid aineid ja teda peksti enne surma rängalt.

Poisi surma on asunud uurima ka Venemaa juurdluskomitee, kuid Vene võimude teatel ei ole neil võimaldatud juhtumiga lähemalt tutvuda. Vene ametnike andmetel kasvab samas peres veel üks Venemaalt adopteeritud poiss, Maxi noorem vend Kirill.

Alanud aastast kehtib Venemaal seadus, mis keelab ameeriklastel Venemaalt orbusid lapsendada. Venemaa seadusandjad kiitsid vastuolulise seaduse heaks pärast seda, kui USAs jõustus möödunud aasta lõpus nn Magnitski seadus, mis näeb ette musta nimekirja Vene ametnike suhtes, kes on seotud suure rahapesuskeemi paljastanud advokaadi Sergei Magnitski salapärase surmaga Moskva vanglas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles