Suurbritannias suri patsient sarsilaadsesse viirusesse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti tervisekaitseameti foto koroonaviirusest.
Briti tervisekaitseameti foto koroonaviirusest. Foto: SCANPIX

Suurbritannias suri eile sarsiviirust meenutavasse viirusesse nakatanud patsient, nüüdseks on uude viirusesse surnud kuus inimest, teatasid haiglaallikad.

Patsiendil raviti Birminghami kuninganna Elizabethi-nimelises haiglas nn. uut koroonaviirust, arstidel teda päästa ei õnnestunud, patsient suri pühapäeval.

Ohver oli üks kolmest ühe pere liikmest, kellel on viirus avastatud. Esimesena viirusesse haigestunud pere liige oli hiljuti Lähis-Ida ja Pakistani külastanud.

«Uude koroonaviirusse nakatanud patsient suri pühapäeval Birminghami kuninganna Elizabethi-nimelise haigla intensiivraviosakonnas,» seisis haigla tehtud avalduses AFP-le.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) ärgitas laupäeval liikmesriike sarsiviirust meenutava viiruse suhtes valvsusele pärast seda, kui Suurbritannias avastati järjekordne haigusjuht.

«Tuginedes hetkeolukorrale ja kättesaadavale informatsioonile, kannustab WHO kõiki liikmesriike jätkama jälgimisprotseduure akuutsete hingamisteede infektsioonide (SARI) suhtes ning üle vaatama ebatavalisi haiguse esinemise mustreid,» seisis WHO laupäeval tehtud avalduses.

Ohvri surma põhjustas eelkõige pikaajaliselt keeruline tervislik seisund, mis ei ole koroonaviirusega seotud, seisis haigla avalduses.

«Patsiendi immuunsussüsteem oli vastuvõtlik ning tõenäoliselt sai ta viiruse oma sugulaselt, keda ravitakse praegu Manchesteri haiglas,» kirjutati avalduses.

Ülejäänud haigusesse nakatunud sama pere liikmed on haigla sõnul paranemas.
WTO-l on andmeid 12 uue koroonaviiruse juhu kohta, millest viis on lõppenud surmaga - kolm Saudi Araabias ja kaks Jordaanias.

Koroonaviirustest on tingitud tavalised külmetused, kuid need viirused võivad põhjustada ka sarsi.

2003. aastal suri Hiinast alguse saanud sarsiepideemia tagajärjel üle 800 inimese.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles