USA asepresident: ostke jahipüss, mitte ründerelv

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Joe Biden
USA asepresident Joe Biden Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden soovitas ameeriklastel osta enda ja oma pere kaitseks jahipüss, mitte sõjaliseks otstarbeks mõeldud ründerelv.

Biden andi sellise nõuande Facebookis korraldatud küsitlusel, edastab Reuters.

Biden teatas, et tal on ta kodus Delawares´is kaks jahipüssi, mis on kapis luku taga. Samuti mainis ta, et on andnud oma naisele instruktsioonid, mida teha, kui keegi nende majja tungib. Naisele antud käsuks oli, et kui majja tungitakse, siis peab naine minema kahe toruga jahipüssiga rõdule ning laskma kaks hoiatuslasku.

«Enda kaitsmiseks ei ole vaja sõjarelva. Ründerelvaga on raskem sihtida ning üldjoontes on seda raskem kasutada. Enda kaitsmiseks ei ole vaja 30 kuuli,» tõdes Biden.

President Barack Obama on alates möödunud aasta lõpust nõudnud USA relvaseaduste karmistamist. Selleni viis 14. detsembril 2012. aastal Connecticutis Newtownis Sandy Hooki algkoolis toimunud tulistamine, mille käigus hukkus 20 last ja kuus täiskasvanut.

Obama määras Bideni looma ja juhtima komiteed, mille eesmärgiks on USA relva omamist ja selle kasutamist käsitleva seaduse karmistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles