Google'i aktsia hind ületas esmakordselt 800 dollari piiri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google logo ja numbrid Nasdaqi peakontori aknal.
Google logo ja numbrid Nasdaqi peakontori aknal. Foto: SCANPIX

Netiotsingufirma Google'i aktsia hind kerkis teisipäeval esimest korda üle 800 USA dollari, vaatamata Microsofti tugevale konkurentsile ning Euroopa Liidu (EL) sammudele firma karistamiseks inimeste privaatsuse rikkumise eest.

Google'i aktsia sulgus Nasdaqi börsil tasemel 806,85 dollarit, mis on 1,8 protsenti rohkem kui möödunud reedel. Teisipäeva jooksul ületas Google'i aktsia hind ka 807 dollari piiri.

Aktsia hinna tõus kergitas firma turuväärtuse 266 miljardi dollarini. Google'i aktsia hind on aasta algusest tõusnud 14 ja viimase 52 nädala jooksul koguni 33 protsenti.

Google avalikustas 22. jaanuaril möödunud aasta viimase kvartali majandustulemused. Ettevõtte kasum kasvas aasta varasema 2,89 miljardiga võrreldes 6,7 protsendi võrra. Google teenis mullu aasta varasemaga võrreldes 10 protsenti rohkem tulu, kasseerides 10,74 miljardit, aastatulu ületas 50 miljardi piiri.

USA tehnoloogiafirma Microsoft on esitanud Google'ile väljakutse. Oma Outlook e-kirja teenust propageeriv Microsoft käivitas Google'i vastu halvustava reklaamikampaania, küsides lugejatelt, kas Google on neid juba alt vedanud, kasutades nende gmaili e-kirja kontodel olevaid isiklikke andmeid.

«Kas Google austab teie privaatsust? Mõelge selle üle veel kord järele,» öeldakse Microsofti reklaamis.

«Google tuhnib läbi iga saadetud ja sisse tulnud e-kirja, otsides võtmesõnu, leidmaks uut informatsiooni gmaili kasutajate kohta, et neile reklaami suunata.»

Microsofti sõnul nende Outlooki teenus klientide e-kirju läbi ei tuhni ning ettevõttel ei ole kavatsust netireklaamiga kasutajaid üle ujutada.

Prantsusmaa andmekaitseagentuur CNIL teatas esmaspäeval, et Euroopa andmekaitsereguleerijad kavatsevad Google'i vastu õiguslikke abinõusid rakendada, sest ettevõte pole võtnud kuulda nende korraldusi ELi privaatsusreegleid järgida.

«Andsime Google'ile neli kuud aega oma tegevuse Euroopa andmekaitsedirektiiviga kooskõlla viimiseks ning meie soovituste ellu rakendamiseks, ettevõte ei ole meie nõudmistele vastu tulnud,» lausus CNIL.

ELi liikmesriikide andmekaitseseaduste jõustamise eest vastutavad riigiasutused teatasid, et kavatsevad vastuseks Google'i tegevusetusele sunniabinõude koordineerimiseks töörühma moodustada, mis peaks enne suve jõudma vastusammude väljatöötamiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles