Lavrov: Süüria probleemi ei saa jõuga lahendada

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene välisminister Sergei Lavrov.
Vene välisminister Sergei Lavrov. Foto: SCANPIX

Venemaa välisministri Sergei Lavrovi sõnul ei too jõumeetodid Süüria konfliktis kaasa lahendust ja üha enam on vaja saada aru, et kriis tuleb lahendada dialoogi abil.

«Mis puudutab konflikti Süürias, siis võib teha järelduse, et panustamine jõulisele sekkumisele ei tööta mitte kummaltki poolt,» rääkis ta Venemaa ja Araabia Liiga koostööfoorumil Moskvas, vahendas Interfax.

Seoses araabia kevadega ja sellele järgnenud poliitilistele muutustele Lähis-Idas pole Moskval õnnestunud kolm aastat kutsuda kokku foorumit, mille abiga taastada oma mõjuvõim araabia maailmas, kirjutab Kommersant.

Täielikult ei õnnestunud uues formaadis korraldatud ja täna alanud foorum ka nüüd, kuna Liibüa otsustas seda ignoreerida. Moskva oleks olnud huvitatud mitmemiljardiliste lepingute taastamisest ja nõupidamisest Muammar Gaddafi režiimi toetamises süüdi mõistetud venelaste vabastamise üle, kirjutab Kommersant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles