Paavstil soovitati kehva tervise tõttu lennureisimist vähendada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Benedict XVI oma korteri aknal Vatikanis 17. veebruaril.
Paavst Benedict XVI oma korteri aknal Vatikanis 17. veebruaril. Foto: SCANPIX

Paavst Benedictus XVI on ühest silmast peaaegu pime ja tema arst soovitas tal kõrge vererõhu tõttu lennureiside arvu piirata, teatas Vatican Insideri võrgukülg täna.

Artikli sõnul on 85-aastasel paavstil sageli unehäireid ning ta on hiljutistel välisreisidel mitu korda voodist välja kukkunud, mistõttu ta on avalikel esinemistel sageli väsinud.

Artikkel põhines paavsti nõunike avameelitsemisel, mida Vatikani spetsialist Marco Tosatti oli lubanud hoida salajas kuni paavsti ametist lahkumiseni 28. veebruaril.

Pärast seda, kui paavst oli teatanud tagasiastumisest, kirjutas Tosatti, et tema tervislik seisund õigustab otsust igati.

Artiklis tsiteeriti paavsti arsti Patrizio Polisca kahe aasta tagust arvamust, et paavsti vererõhk on kõvasti üle normi ja ta peaks piirama võimalike ohtude tõttu lennureiside arvu.

Tosatti lisas, et Benedictusel soovitati eriti loobuda sel aastal kavas olnud reisist Rio de Jaineirosse. Tema sõnul on paavst vasakust silmast peaaegu pime ja seetõttu tuleb teda treppidest alla aidata. Samuti on ta hakanud põlve- ja puusavalu tõttu oma ruumides jalutuskeppi kasutama.

Vatikan avalikustas eelmisel nädalal, et paavst lõi mullu Mehhiko-reisi ajal pea ära ja sai veritseva peahaava. Kolm kuud tagasi käis ta operatsioonil, et vahetada välja talle kardinalina paigaldatud südamestimulaatori patareid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles