Suri «Väikse nõia» autor Preussler

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otfried Preussler.
Otfried Preussler. Foto: SCANPIX

Kirjanik ja mitmete tuntud lasteraamatute autor Otfried Preussler suri 89-aastasena Saksamaal Chiemsee äärses Prienis, teatas Stuttgardis asuv Thienemanni kirjastus.

Otfried Preussler kirjutas sellised lastekirjanduse klassikasse kuuluvad teosed nagu «Väike nõid», «Krabat» ja «Röövel Hotzenplotz». Kokku ilmus tema sule alt 32 raamatut ja tema teoseid tõlgiti ligi 60 keelde. Üle maailma on tema raamatuid ostetud kokku üle 50 miljoni eksemplari.

Preussler sündis 1923. aastal Reichenbergis. Oma esimesed jutud pani ta kirja juba 12-aastaselt. Pärast keskkooli kutsuti mees 1942. aastal sõjaväkke, siis sattus ta aga viieks aastaks venelaste kätte vangi ning vabanes 1949. aastal. 

Pärast vabanemist suundus Preussler elama Rosenheimi. 1970. aastani töötas Preussler Rosenheimis õpetaja ja rektorina, seejärel pühendas end täielikult kirjutamisele.

Preussler suri 18. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles