Serbia korjas poodidest ohtliku piima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piim.
Piim. Foto: SCANPIX

Serbia ametivõimud andsid kolmapäeval käsu korjata poeriiulitelt piim, mille kohta varem oli kinnitatud, et see on ohutu ega sisalda tugevalt kantserogeenset ainet.

Käsk tuli seoses üldsuse pahameelega, sest tervishoiuvõimud olid nädalaid varjanud laborianalüüside tulemusi. Väidetavalt näidanud need analüüsid, et suur osa Serbias müüdavast piimast sisaldab suures koguses alfatoksiine – loomatoidus leiduvate hallitusseente toodetavaid väga kantserogeenseid aineid.

Võimud keeldusid esialgu ütlemast, millise firmamärgiga piima ärakorjamiseks käsk anti, ja väitsid, et peavad ära ootama Hollandis tehtavate analüüside tulemused.

Tarbijate survel, kes küsisid õigustatult, kuidas nemad peavad teadma, missugust piima võib osta, andis veterinaarinspektsiooni juht kolmapäeval käsu korjata müügilt ära 50 nimetust piima. Korraldus puudutab peaaegu kõiki Serbia piimatootjaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles