Vene juurdluskomitee juht: maffia võitmiseks on vaid üks võimalus

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin.
Vene juurdluskomitee juht Aleksandr Bastrõkin. Foto: SCANPIX

Venemaa juurdluskomitee peadirektor Aleksandr Bastrõkin rääkis Kommersandile antud intervjuus, et maffiaga võitlemiseks on ainus üks viis.

«Aga teate, et maffia võitmiseks on ainult üks võimalus – moodustada oma maffia,» ütles ta.
Bastrõkini intervjuu kontekstist selgub, et «oma maffia» all pidas ta silmas finantspolitseid.

Eile tuli ta välja ettepanekuga moodustada Vene majanduses leviva korruptsiooniga võitlemiseks spetsiaalne amet, mis peaks alluma otse Vene presidendile ja võiks olla moodustatud Rosfinmonitoringu baasil.

Bastrõkin on seisukohal, et kontroll eelarveliste vahendite kasutamise üle tuleb anda eraldiseisvale ametile, kuna võimuorganid ei saa sellega ise hakkama. Tema sõnul polnud just seetõttu keegi pannud tähele finantskuritegusid kaitseministeeriumis.

Kaitseministeeriumiga seotud kuriteod olid 2012. aasta suurimaks korruptsiooniskandaaliks.

Mitme erineva kriminaalasjaga on seotud inimesed, kes olid lähedased endise kaitseministri Anatoli Serdjukoviga. Eksminister ise on siiani tunnistaja staatuses. Riigile tekitatud kogukahju ulatub kriminaalasjade põhjal 13 miljardi rublani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles