Rootsis sõitis ristluslaev madalikule

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsit risti läbival Göta kanalil sõitev M/S Diana.
Rootsit risti läbival Göta kanalil sõitev M/S Diana. Foto: Göta Kanal

Rootsi idaranniku juures sõitis täna varahommikul madalikule Göta kanali kruiisilaev Diana poolesaja inimesega pardal ning kõik nad tuli kreeni vajunud aluse pardalt evakueerida.


Helsingin Sanomat vahendas uudisteagentuure, mille andmetel oli laeval kokku 53 inimest, neist 40 reisijad, osa ka teistest riikidest nagu Norra ja Kanada.

Diana oli neljapäevasel kruiisil, mis algas Göteborgist, kulges mööda Göta kanalit riigi idarannikule ja pidi lõppema Stockholmis.

Rootsi ajalehtede teatel Oxelösundist kirde pool Kittelö juures madalikule sõitnud laev vajus sedavõrd kreeni, et päästevestides reisijatel olevat keeruliseks muutunud tekil seismine, kirjeldas üks merepääste esindaja.

Laevalt saadetud hädakutsungi peale läkitati õnnetuspaihale neli päästealust ja helikopter. Kõik inimesed evakueeriti ning keegi viga ei saanud. Küll olid kõik juhtunust vapustatud.

1931. aastal ehitatud aluse madalikule sõitmise põhjuseid veel ei teata. Praegu laev ei leki, kuid selle juurde saadetakse juba täna tuukrid, et vigastuste suurust kindlaks teha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles