Värviline Stirlitz ajas Peterburi kommunistid marru

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke».
Eesti inimestele seostub Stirlitz eelkõige Vjatšeslav Tihhonoviga, kes mängis luurajat filmis «Seitseteist kevadist hetke». Foto: sovlit.com

Hämmastavate avaldustega tuntuks saanud organisatsioon Peterburi ja Leningradi oblasti kommunistid (KPLO) kavatseb kaevata telekanali Rossija värvilise Stirlitzi-filmi tõttu kohtusse.


Julian Semjonovi romaani «Seitseteist kevadist hetke» põhjal vändatud must-valge kultusseriaali 12 osa näeb esimest korda värvilisena tänasest, vahendas

RIA Novosti

. Sellega on plaanis tähistada võidupüha.

Režissöör Tatjana Lioznova käe all valminud seriaali viimane osa on eetris vahetult enne võidupüha ehk 8. mail.

Kommunistid kutsuvad kõiki patrioote, kõiki vene ja paljurahvuselise nõukogude kultuuri esindajaid ütlema «ei» Issajevi-Stirlitzi ja armastatud filmi pilkamisele ning filmi ideelis-poliitilise tähenduse elutuks muutmisele, seisab nende üleskutses.

Peterburi kommunistide hinnangul peab inimestel olema õigus vaadata seriaali esialgsel kujul.

KPLO liider Sergei Malinkovitš rääkis RIA Novostile, et telekanali ja filmi «värvimise» projekti autori vastu esitatava hagi kallal töötavad praegu juristid.

«Hagi esitatakse seoses televaatajate õiguste piiramisega näha filmi esialgsel kujul,» selgitas ta ja lisas, et see on plaanis saata Moskva linnakohtusse lähiajal.

Malinkovitš tunnistas, et KPLO varasemaid filmidega seotud hagisid pole kohtud arutama hakanudki. Nüüd loodavad kommunistid nende seisukohast vaadatuna aga positiivset otsust, sest «siin riivatakse tohutult paljude inimeste tundeid».

Peterburi kommunistide sõnul meenutab värviliseks muudetud film koomiksit.

2003. aasta 12. aprillil moodustatud KPLO ridadesse kuulub 500 liiget.

1973. aastal valminud «Seitseteist kevadist hetke» on seriaal Nõukogude majorist Maksim Issajevist ehk Standartenführer Max Otto von Stirlitzist, keda kehastas Vjatšeslav Tihhonov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles