Jaapan süüdistas Hiinat taas piiririkkumises

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaidlusalused saared Ida-Hiina meres, mida Jaapanis tuntakse Senkaku saartena ning Hiinas Diaoyu saartena.
Vaidlusalused saared Ida-Hiina meres, mida Jaapanis tuntakse Senkaku saartena ning Hiinas Diaoyu saartena. Foto: SCANPIX

Jaapani piirivalve teatel rikkusid neli Hiina alust täna vaidlusaluste Ida-Hiina mere saarte juures taas Jaapani merepiiri.

Jaapani võimude teatel sisenes üks patrull-laev täna hommikul vaidlusalusest Kuba saarest idas veerand tunniks Jaapani vetesse. Hiljem märgati Uotsuri saare lähedal veel kolme Hiina alust, vahendas uudisteagentuur AFP.

Riigid tülitsevad Ida-Hiina meres asuvate ja tõusva päikese maal Senkaku ning Hiinas Diaoyuna tuntud saarte üle. Jaapani kontrolli all olevaid saari peab endale kuuluvaks ka Taiwan. Nii Pekingit kui ka Taibeid on ärritanud Tokyo otsus saared ära osta.

Hiina on korduvalt saatnud vaidlusaluste saarte juurde oma patrull-laevad, kinnitades, et ei luba oma suveräänsust rikkuda. Mullu detsembris märkasid Jaapani õhujõud saarte juures esmakordselt ka Hiina lennukit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles