Venemaa laiendab embargot USA lihatoodetele

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva turul müüdavad seapead.
Moskva turul müüdavad seapead. Foto: Reuters / Scanpix

Vene toiduohutusamet laiendas täna kõigile lihatoodetele kehtestatud sisseveokeeldu neljandalegi USA osariigile ning keelas väidetavalt seagripi kartuses sealihatoodete impordi ka Hispaaniast ja osast Kanadast.


Teade piirangute laiendamisest tehti hoolimata varasematest kinnitustest, et inimesi kimbutama hakanud viirus A(H1N1) ei levi sealihaga, ning USA, Kanada ja Mehhiko ühisest avaldusest, et sellistele keeldudele pole mingit alust ja need tõkestavad vaid kaubandust.

Vene agentuur aga nimetas oma avalduses viimasena keelutsooni lisatud Lõuna-Carolinat osaks «esmasest riskitsoonist» ekspordile, mis võib levitada A(H1N1) viirust. Embargo puudutab kõiki lihatooteid dateeringuga alates 1. maist tagasiulatuvalt.

USA osariikidest oli varem kõigi lihatoodete sissevedu Venemaale keelatud juba Californiast, Texasest ja New Yorgist ning sealiha import peatatud veel tosinast osariigist, kus paanikat põhjustanud viirus on avastatud.

2. maist on keelatud sealihatoodete sissevedu nüüd ka Hispaaniast ning Kanada provintsidest Briti Columbiast, Nova Scotia ja Ontariost.

Vene Föderatsiooni valitsus hoiatas eelmisel nädalal oma kodanikke ka Põhja- ja Lõuna-Ameerikasse reisimise eest. Samuti kehtib juba varasemast embargo kõigile lihatoodetele kümnest Ladina-Ameerika riigist ja viiruspuhangu epitsentrist Mehhikost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles