Lõuna-Koreas vannutati ametisse esimene naispresident

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Park Geun-Hye tänasel inauguratsioonitseremoonial.
Lõuna-Korea president Park Geun-Hye tänasel inauguratsioonitseremoonial. Foto: SCANPIX

Lõuna-Koreas vannutati täna ametisse esimene naispresident Park Geun-hye, kes ühe esimese asjana võttis jutuks Põhja-Koreaga seotud ohud ja probleemid, edastas kohalik meedia.

«Põhja-Korea äsjane tuumakatsetus on väljakutse Lõuna-Korea rahva püsimajäämisele ja tulevikule,» tõdes värske riigipea.

President kutsus põhjanaabrit üles tuumarelvadest loobuma ja soovitas suunata oma väheseid varasid mujale kui relvade hankimiseks.

Tema isa Park Chung-hee valitses Lõuna-Koread aastail 1961-1979. Sõjaväelise riigipöördega võimule tulnud Parki on ühtaegu imetletud riigi vaesusest välja toomise eest ja vihatud teisitimõtlejate halastamatu mahasurumise eest oma 18 aastat kestnud autokraatliku võimu ajal.

Park Chung-hee tappis 1979. aastal tema luurejuht. ´

Värske presidendi ema tappis viis aastat varem mõrvar, kes sihtis tema abikaasat.

Vannutamistseremoonial Soulis osales 70 000 inimest.

Naise presidendiks valimine on suursündmus riigi jaoks, mis paikneb Maailma Majandusfoorumi andmetel soolise võrdsuse koha pealt 135 riigi pingereas 108. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles