Depardieu pidutses Tšetšeenia presidendiga

, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse näitleja Gérard Depardieu (paremal) ja Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov eile Grõznõis.
Prantsuse näitleja Gérard Depardieu (paremal) ja Tšetšeenia president Ramzan Kadõrov eile Grõznõis. Foto: SCANPIX

Värskest Vene kodanikust prantsuse filminäitleja Gérard Depardieu on täna jätkuvalt külas oma «sõbral», räigetes inimõigusrikkumistes süüdistataval Tšetšeenia presidendil Ramzan Kadõrovil.

Depardieu saabus Groznõisse eile eralennukiga, olles eelnevalt külastanud piimakombinaate Saranskis, kus ta nädalavahetusel sissekirjutuse sai, vahendas AFP.

Vene riiklikud telekanalid näitasid, kuidas dressides Kadõrov oma residentsis Depardieud võõrustas. Meelelahutuseks esines laste rahvatantsuansambel ning pearätti kandev naine esitas Prantsuse menulaulu «Je t'aime».

Depardieu vihtus peol isegi tantsu, üritades ühe noore neiu kõrval tantsida tšetšeenide rahvatantsu lezginkat. Kadõrov ja teised kohalikud ametnikud plaksutasid kaasa, näol rahulolevad naeratused.

«Selle visiidi eesmärk on külastada mu sõpra,» ütles Depardieu täna Tšetšeenia valitsuse pressiteenistuse teatel.

Kadõrov kirjutas täna oma blogis, et kinkis Depardieule Tšetšeenias viietoalise korteri ja nimetas ta vabariigi aukodanikuks. Ühel fotol on näha Kadõrovit ja Depardieud kätlemas, pildiallkiri kuulutab välja uue filmiprojekti nimega «Isa süda», mis vändatakse Groznõis.

«Tahan siin filmi teha, et näidata, et Groznõis saab teha suurt filmi,» ütles Depardieu Tšetšeenia valitsuse kodulehe teatel. «Tahan selgitada, kuidas üks mees suutis linna viie aastaga üles ehitada.»

«Olen veendunud, et siin elavad õnnelikud inimesed. Sest sa pead olema tõeliselt õnnelik, et laulda ja tantsida nii nagu tšetšeenid,» lisas ta.

Inimõiguslased süüdistavad 36-aastast Kadõrovit, kes on Tšetšeeniat oma raudses haardes hoidnud alates 2007. aastast, inimröövide ja kohtuväliste tapmiste tellimises.

Depardieu käis Tšetšeenias ka mullu oktoobris tähistamas Kadõrovi 36. sünnipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles